De specialisten die zich bezighouden met internetmarketing dekken ons met vele slogans – SEO, virale marketing, video-marketing … Maar wat is internetmarketing precies en waarom is het de moeite waard om te investeren in internetmarketing?

internetreclame

Wat is internetreclame?

Voordat we beginnen met het beantwoorden van de vraag wat internetmarketing is, zullen we kort weergeven wat marketing is.

MARKETING is een sociaal proces internetreclame waarmee u vrijelijk goederen of diensten kunt uitwisselen en aanbieden die een zekere waarde hebben.

Het marketingproces is in de eerste plaats een goed doordachte strategie waarvan de acties langetermijneffecten hebben. Het doel is om de grootste groep potentiële klanten te bereiken – mensen die geïnteresseerd zijn in een bepaalde dienst of product. Marketing maakt gebruik van een groot aantal tools die een efficiënte implementatie van de strategie mogelijk maken en zo veel mogelijk klanten aantrekken en zo de winst vergroten.

Veel mensen geven een gelijkheid tussen marketing en het promoten van producten en diensten. Dit is echter een zeer grote generalisatie, omdat marketing uit vele andere activiteiten bestaat. De belangrijkste zijn:

communicatie met de markt;
voorbereiding van passende strategieën voor het op de markt brengen van het product, het vaststellen van de prijs, doelgroep, promotie en distributie;
verkoopanalyse en introductie van veranderingen in de manier waarop internetreclame het product wordt verkocht.

Wat is internetmarketing of e-marketing?

We kennen de definitie van marketing al, nu zullen we een van haar onderdelen behandelen en de vraag beantwoorden wat e-marketing (internetmarketing) is?

Internetmarketing is een van de meest dynamisch ontwikkelende marketingafdelingen. Dit komt omdat steeds meer bedrijven hun activiteiten overdragen naar het netwerk – daar zijn ze ook op zoek naar potentiële klanten.

INTERNET MARKETING is alle activiteiten gericht op het ontwikkelen van een strategie voor het introduceren van een product op de markt, het promoten ervan en het op een voordelige manier presenteren van een merk via internet. Activiteiten in internetmarketing zijn gericht op het vergroten van de zichtbaarheid van het bedrijf op internet, en een van de meest gebruikte tools hiervoor is onder meer een website. Internetmarketing richt zich op het creëren en consolideren van de banden tussen het merk en de ontvanger. In tegenstelling tot traditionele marketing is de rol van de ontvanger in internetmarketing veel groter. Hij is geen passieve ontvanger van marketingboodschappen, maar hij heeft de mogelijkheid om een ​​dialoog met het merk aan te gaan en zijn mening te uiten in reactie op marketingactiviteiten.

Internetmarketing of hoe te verschijnen op internet?

Online adverteren bestaat uit veel elementen die soms binnen een maand een nieuwe vorm aannemen. Daarom is het niet eenvoudig om ze precies te beschrijven. Een van de meest populaire internet marketing activiteiten, kunt u het volgende vermelden:

  • positionering van websites en seo,
  • Google AdWords-advertenties,
  • remarketing
  • video marketing,
  • mailing,
  • inhoud marketing,
  • virale marketing,
  • profielen op sociale websites (Facebook en Instagram, Snapchat of Google+),
  • samenwerking met blogsfer.

Is internetmarketing een recept voor succes?
Allereerst moet internetmarketing effectief zijn en goed gepland en geïmplementeerd zijn. Als u niet over voldoende kennis beschikt, is het de moeite waard om een ​​bureau in te zetten dat gespecialiseerd is in e-marketing.

Natuurlijk, als u bekend bent met internetmarketing, hebt u ervaring internetreclame – u kunt zelf promotionele activiteiten uitvoeren. Houd er echter rekening mee dat adverteren een veeleisend vakgebied is en dat u succes kunt behalen dat u nodig hebt om gelijke tred te houden met de trends in internetmarketing. In de video hieronder kom je te weten wat er in 2016 is gebeurd:

Vergeet niet om technieken te vermijden die snelle maar kortetermijneffecten geven en die ook het imago van het bedrijf of de positie van de website op internet kunnen beïnvloeden. Bij het plannen van de strategie is het ook de moeite waard om er rekening mee te houden dat volgens onderzoek van OnAudience in Polen maar liefst 42% van de gebruikers het programma voor reclame blokkeren gebruikt en dit is het hoogste resultaat in de wereld.

Een goed gerichte doelgroep en een grondige strategie van acties kunnen echt eerste positieve resultaten opleveren. Na de eerste successen kunt u echter niet op uw lauweren rusten. Analyses moeten de hele tijd worden uitgevoerd om te bepalen welke activiteiten het best hebben gewerkt voor een bepaalde groep ontvangers en deze zo nodig te wijzigen.